Presentació

Curs 2020-2021

29.567

Socis

86 Societats Científiques
21 Filials Territorials

1.296

Activitats

7.537 Hores de formació
103.677 Assistents professionals

628.337

Euros lliurats

a Socis en Premis i Beques

Benvolgudes Companyes, Benvolguts Companys,

"Un any d’experiència en la nova normalitat"

La vigència persistent de la pandèmia de COVID-19, amb les seves onades indesitjables però tossudament reincidents, ens han portat a incorporar les noves tecnologies com un nou model, plenament assimilat, fent-nos adonar d’algunes avantatges que no havíem previst.

En efecte, el talent acadèmic i innovador present en cada una de les persones que hi participen, ha fet desenvolupar noves idees de funcionament que en molts casos han estat sorprenentment eficaces.

"Nous camins"

L’adaptació ha estat ràpida per part de tothom. Si bé el tema principal d’aquest curs, des d’un punt de vista tàctic, ha estat el canvi tecnològic en la virtualització de la formació, en especial en els cursos de l’InterAct Salut, l’impacte, també en les diferents societats i filials de l’Acadèmia, ha estat cabdal per mantenir els objectius estratègics de debat, d’exposició de noves experiències compartides i d’avenç en el coneixement i en la innovació constant de la tasca diària.

L’esforç de tots plegats per incorporar-se de ple, a les noves normes de contacte, de seguiment de reunions, sessions i congressos, ha resultat del tot encomiable.

La nova experiència ha permès descobrir que la comunicació amb presència virtual gaudeix d’avantatges que fins ara ens eren desconegudes o, almenys, insospitades. El fet de descobrir que l’Acadèmia té també una xarxa territorial utilitzable per fer sessions conjuntes, entre filials separades geogràficament però que comparteixen problemes semblants i interessos comuns, ha permès establir complicitats enriquidores."Una tradició de 150 anys, permanentment renovada i actualitzada"

Podem dir que arribem al 150è aniversari, el proper curs, en ple canvi d’època, però també amb la mateixa esperança que ha mogut sempre l’entitat, amb els mateixos valors fonamentals però amb una visió renovada i una missió essencialment conservada però adaptada del tot a les noves circumstàncies i expectatives de futur.

De nou hem de felicitar a tot l’equip de l’Acadèmia i agrair l’esforç de tothom que, un any més, han fet possible mantenir la funció i l’impacte en la salut comunitària i individual de totes les persones de l’àmbit que ens és propi, però també dels beneficiats per la difusió, sense fronteres, del coneixement generat.